Плъгините, важни за всеки уеб сайт (част 1)

Корица на статията за най-добрите плъгини

С повече от 50 000 плъгини (plug-ins) в директорията на WordPress, да не говорим за хилядите други такива, намиращи се на уеб сайтовете на трети страни, подборът на подходящите плъгини може да бъде обезсърчителен на моменти.

Изборът на правилните плъгини е от решаващо значение за бързината, сигурността и удобството на потребителите на Вашия уеб сайт. За щастие, има някои открояващи се победители, които са способни да подобрят качеството на почти всеки WordPress сайт.

Преди да навлезем в детайли обаче, държим да отбележим, че екипът на WebDojo не претендира за изчерпателността на листа, който ще Ви представи. Неговата цел е по-скоро да обърне вниманието на собствениците на уеб сайт към плъгини, които биха могли да са им от полза. 

Що е то плъгин?

Плъгините са градивните елементи на всеки WordPress сайт. Те внасят важни функции на вашия уеб сайт, независимо дали трябва да добавите формуляри за контакт, да подобрите SEO-то, да увеличите скоростта на сайта, да създадете онлайн магазин или да предложите имейл отказ. Казано по друг начин, съществува плъгин за почти всяка функционалност, която бихте искали да добавите към Вашия уеб сайт. 

Както вече беше споменато обаче, има хиляди плъгини, от които всички могат да избират. Как тогава човек може да прецени кой би бил най-подходящ за неговия бизнес модел и сфера на занимание? Естествено, малко проучване никога не е излишно, но както във всички друго, победители има и сред разработчиците на плъгини. Долу ще Ви представим част от най-добрите плъгини за WordPress, без значение какъв тип уеб сайт изграждате:

HubSpot:

Никой не може да развива бизнеса си без маркетинг, а HubSpot улеснява именно този процес. Плъгинът HubSpot WordPress Ви позволява да управлявате контакти, да проследявате реализираните поръчки, да създавате електронни бюлетини, да общувате с посетители на сайта чрез формуляри и чат и т.н.

Таблото за управление и аналитиката Ви позволяват да прецените дали полаганите от Вас усилия са в правилната посока, за да продължите да вземате информирани решения докато развивате бизнеса си.

WooCommerce:

Искате да продавате продукти или услуги на вашия уебсайт? Е, в такъв случай позволете ни да Ви дадем съвет на основата на нашите лични наблюдения! WooCommerce е един от най-добрите плъгини за електронна търговия благодарение на възможностите за безкрайното персонализиране, които предлага. С помощта му всеки може да продава всичко – от цифрови файлове до физически продукти. Освен това, WooCommerce Ви дава възможност да задавате валути, да показвате отзиви, да добавяте функции за сортиране и филтриране, да задавате неограничени изображения на продукт и други.

WP-Optimize:

WP-Optimizeе плъгин от изключително значение за всеки уеб сайт на WordPress, който съдържа голяма база данни. Той изчиства ненужните елементи, като например автоматични чернови и спам коментари, които не добавят никаква стойност към Вашия сайт.

Освен това, този плъгин може да компресира изображения и да кешира, което определено подобрява скоростта на всеки уеб сайт. Въпреки че всичко това звучи сложно, всеки собственик на бизнес в онлайн пространството може да направи това с помощта на WP-Optimize само с едно натискане на бутона.

Smush:

Оптимизирането на изображенията е от огромно значение за всеки собственик на уеб сайт, тъй като това има немалък ефект върху скоростта и класирането на неговите страници в интернет търсачките. Това обаче може да бъде изморителна, времеемка и скучна задача. 

За щастие съществува плъгинът Smush, който може да Ви помогне чрез автоматичното компресиране на изображенията във Вашия сайт. С оптимизирани изображения, Вашият уеб сайт ще се зарежда по-бързо за потребителите и SEO резултатът му ще се подобри значително.

MonsterInsights:

MonsterInsights е най-добрият плъгин на Google Analytics за WordPress. Той позволява качественото свързване на всеки уеб сайт с Google Analytics, така че можете да видите как точно хората намират и използват Вашия сайт. Нещо повече, плъгинът показва всички релевантни и полезни факти на главната страница в WordPress, улеснявайки и забързвайки целия процес. Макар и не толкова добра колкото платената версия, безплатното предложение на MonsterInsights определено би било добро попълнение към всеки уеб сайт.

Съветваме Ви да разгледате изброените горе плъгини и сериозно да обмислите инкорпорирането на поне един от тях във Вашия уеб сайт, тъй като Ви гарантираме, че това би било от голяма полза за онлайн присъствието на бизнеса Ви. Ако имате нужда от безплатна консултация или помощ за свалянето и използването на който и да било плъгин – екипът на Web Dojo е насреща! Очаквайте скоро и част 2!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *