Как да Използвате Изображения в Уеб Сайта си?

Изображенията са средство за изразяване на съобщения. Използвано в уеб дизайна, изображението помага да се осигури визуално представяне или пример за това, което се споделя, като това прави съобщението по-ясно. Освен това, илюстрациите също предлагат и атрактивен или естетичен елемент към даден уеб сайт. Ако имате изображения в уеб сайта си, използването на пълния им потенциал означава създаване на привлекателно или декоративно послание. Това ще Ви помогне да извлечете максимума от едно изображение. Нека да проучим какво означава използването на илюстрация в дизайна на уеб сайтове и какво може да се направи, за да я използваме с пълния й потенциал.

Илюстрация на защо са важни всички изображения в уеб сайт

Защо са важни изображенията:

Проучвания показват, че хората помнят 80% от видяното и само 20% от прочетеното. Всъщност има изследвания, които сочат, че 65% от хората са визуални учащи. Освен това, учени от MIT разкриват, че човешкият мозък може да обработва изображения за едва 13 милисекунди. Тези и много други статистически данни потвърждават идеята, че изображенията са мощно средство за комуникация. Може би, най-важната им функция е, че премахват езиковите бариери, тъй като те лесно се разбират от всички по света. Нашият екип смята, че всеки трябва да знае как да използва изображения в уеб сайта си правилно, за да може той да функционира и изглежда по възможно най-добрия начин. Ето и няколко съвета:

Винаги избирайте изображения, които отговарят на стила на текста Ви:

Алгоритмите за разпознаване на изображения идентифицират изображения на пълнители, както и стокова фотография и те няма да се класират. За да видите как Google разпознава Вашето изображение без нужда от текст, просто извършете търсене на изображение в Google и качете снимка, вместо да пишете ключови думи. Казано по друг начин, старайте се да избягвате използването на илюстрации от бази данни с безплатни изображения, които могат да се използват от всеки. Това е така, тъй като правилата, които се прилагат за текста на даден уеб сайт, важат и за изображенията. Google не обича дублирано съдържание. Така че, стоковите изображения няма да направят нищо за SEO-то на Вашия уеб сайт.

Използвайте подходящи наименования за файловете:

Ако успеете да имате оригинално изображение, което е релевантно към Вашия текст, не е достатъчно да го качите с произволно име на файла. Въпреки че Google може да разпознае какво е, най-добрата SEO практика е да го наименувате по подходящ начин. Затова, вместо да качвате изображение направо от камерата си с произволно име на файла, преименувайте го с ключови думи, които описват темата му. Подходящ пример за изображение на тази статия би бил: statiq-za-izobrajeniq-grafika.jpg.

Забележете в примера за именуване на файлове по-горе използването на тире (-) вместо подчертаване (_). Това се дължи на препоръката от Google за най-добри практики за URL адреси и за всички видове файлове. Дефисът има ролята на разделяне на думите, така че има смисъл Google да го предпочита.

Оптимизирайте изображенията си за ползване в уеб пространството:

Освен да назовете файла по подходящ начин, Вие също трябва да оптимизирате изображенията за бързо зареждане. Това е така, защото скоростта на страницата е фактор за класиране и защото потребителите са склонни да напускат уеб сайтове, които се зареждат бавно. Така че се старайте да намалявате размера на Вашите изображения като ги запазите чрез Adobe Photoshop или използвате компресор за изображения. Под този параграф сме Ви представили пример за оптимизирано изображение, което използвахме при една от нашите маркетингови кампании. Екипът на WebDojo предлага помощ в процеса на подготвяне на изображения за качването им във Вашия уеб сайт и ще се радва да Ви консултира по въпроса. При интерес от Ваша страна, можете да се свържете с нас тук.

Оптимизирано изображение в уеб сайта на Web Dojo

Използвайте подходящи alt атрибути и атрибути на заглавията Ви:

След като качите изображения в уеб сайта си, трябва да ги „опишете“. Има два типа атрибути, използвани за подобряване на SEO-то на даден уеб сайт и потребителско изживяване:

Alt атрибутите описват изображението за търсачките точно. Както можете да забележите в предишните параграфи, Google може да идентифицира за какво става въпрос в изображението, но не може да идентифицира къде е било заснето. Алт маркерът служи за допълване именно на тази информацията. Нашият съвет е да използвате обикновен, непомпозен език, когато пишете своя атрибут alt, тъй като той се показва и от екранните четци и се използва от браузърите при употреба на търсачките от хора с увредено зрение. От друга страна, атрибутът на заглавията, както може би знаете, е предназначен като призив за действие и се използва главно, когато изображението съдържа връзка към друга страница. Той се показва, когато мишката се задържи върху изображението (само в случай на хипервръзка). Засега няма доказателства, че Google използва атрибутите на заглавията за класиране, но е вероятно нещата да се променят скоро.

Илюстрациите придават уникалност на Вашия сайт, добавяйки индивидуалност и усещане за топлина. Вашата цел като собственик на бизнес с присъствие в уеб пространството е да гарантирате, че изображенията се използват целенасочено и предават важна информация на Вашата аудитория. Това означава да гарантирате, че зрителите Ви разбират Вашия продукт или услуга. Затова и екипът на Web Dojo е с твърдото убеждение, че изображенията не правят един уеб сайт единствено красив, но и значим за посетителите му. Нашите уеб разработчици са винаги готови да Ви помогнат в подбора на подходящи илюстрации за бизнеса Ви, в тяхната обработка и наименуване!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *