Плъгините, важни за всеки уеб сайт (част 2)

Плъгин опции - част 2, корица

Както обещахме в предходната статия, днес екипът ни ще Ви представим втората част от поредицата, в която Ви запознаваме с най-добрите плъгин опции, предлагани в WordPress в момента. Ще се радваме да помогнем на всеки, който иска да инкорпорира някой от тях (или който и да било друг) в своя уеб сайт. А сега към списъка: 

Yoast SEO:

Yoast SEO е един от най-популярните плъгини за WordPress. Използването му улеснява оптимизирането на всички страници и публикации в даден уеб сайт, за да могат те да се класират по-високо в търсачките.

С Yoast SEO ще получите шаблони за заглавията и мета описанията на Вашите страници, така че ще можете да научите как да оформяте тази информация според най-добрите SEO практики. Yoast SEO също анализира вашето съдържание както за четене, така и за ключови думи, така че можете да балансирате висококачествено съдържание със SEO.

BuddyPress:

Ако искате да създадете WordPress уеб сайт, в който чувството за общност е силно, то BuddyPress разполага с най-ефективните и най-лесни инструменти за създаване на сайтове за социални мрежи. С BuddyPress потребителите на вашия сайт могат да създават профили, да разговарят помежду си, да общуват в групи и други.

Макар че нашият екип все още е нямал удобна възможността да осъществи проект с помощта на този плъгин, ние сме го разучили напълно в свободното си време и само чакаме удобния момент да покажем на какво сме способни. Затова и ако желаете да направите уеб сайт с бизнес модел, подобен на някоя социална мрежа, не се колебайте да се свържете се с нас за помощ!

Sucuri:

Сигурността трябва да бъде основен приоритет за всички собственици на онлайн бизнес. Sucuri предлага висококачествен плъгин, гарантиращ сигурността на WordPress сайта Ви и защитна стена за уеб приложенията Ви. 

Този плъгин следи и защитава Вашия сайт от DDoS, заплахи от злонамерен софтуер, XSS атаки, както и, общо взето, всеки друг тип по-често срещана атака. Ако нямате защитна стена на уебсайта си, мотото “колкото по-скоро, толкова по-добре” определено се отнася за Вас, а Sucuri е плъгинът, който може да осигури това “скоро”.

Redirection:

Redirection е плъгин за WordPress, който управлява 301 пренасочвания, следи за кодове за грешки 404 и се грижи Вашия уеб сайт да няма т.нар. “отворени краища”. Това би било особено полезно в случай, че решите да мигрирате страници от стар уеб сайт или да промените директорията на Вашата WordPress инсталация.

Redirection е предназначено да се използва както от сайтове с едва няколко пренасочвания, так и от такива с хиляди пренасочвания. Той е плъгин за WordPress повече от 10 години и е бил препоръчван безброй пъти. На всичкото отгоре е и безплатен!

Google XML Sitemaps:

Всеки би могъл да подобри значително SEO-то на своя уеб сайт чрез този плъгин като създаде специални XML sitemaps (списък с всички страници на сайта Ви), които ще помогнат на търсачки като Google, Bing, Yahoo и Ask.com да индексират Вашия сайт по-адекватно.

С помощта на Google XML Sitemaps е много по-лесно за crawlers-ите (т.нар. “обхождащи роботи”) да видят цялата структура на вашия сайт и да го извлекат по-ефективно. Плъгинът поддържа всички видове страници, генерирани чрез WordPress, както и персонализирани URL адреси. Освен това, той уведомява всички основни търсачки всеки път за обновеното съдържание на уеб сайта Ви, когато създавате нова публикация.

Надяваме се последните ни два блога да са Ви помогнали да почерпите идеи, с които да “освежите” Вашия уеб сайт, да го направите по-функционален и/или да подобрите неговите SEO резултати. Във всеки случай обаче, нашият екип държи да знаете, че винаги сме готови да Ви помогнем с всеки проблем свързан с плъгините на Вашия уеб сайт, а и не само. Освен това, ако имате каквито и да било въпроси или имате нужда от безплатна консултация, можете да намерите нашите контакти тук.   

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *