Защо имаш нужда от уеб сайт?

Изображение на статията "Защо ви е нужен уеб сайт"

Уеб сайтовете са ефективни. Без значение от вашата сфера на развитие, уеб сайтът притежава потенциала да разпространи информация, доведе нови клиенти, подпомогне продажбите и развитието на бизнеса ви. Именно затова много малки, средни и големи бизнеси отдавна се възползват от възможността да присъстват в уеб пространството. Освен за развиването на бизнес, един уеб сайт може да подпомогне на всяка друга идея или начинание, която се нуждае от популярност или бърз и лесен достъп от всяка точка на планетата (напр: блог или благотворителност). В тази статия ще разберете в подробности какво точно представлява уеб сайтът и защо такъв ви е необходим.

Какво е уеб сайт?

Уеб сайт наричаме съвкупност от страници, които са достъпни чрез браузъра на дадено мобилно устройства или компютър. Накратко, това е пространството в голямата мрежа на световния интернет, където се помещава определен бизнес, организация, платформа или друга онлайн услуга. Някои от най-успешните уеб сайтове са Amazon и YouTube.

Защо имаш нужда от уеб сайт?

Както вече споменахме, уеб сайтът предлага отлична възможност за развитие на вашия бизнес, организация или друга инициатива. Доброто представяне на вашата идея в интернет може да се окаже ключово за нейния успех. Използването на бизнес страници предлага бърз, лесен и надежден достъп до информация за вас, възможност за продаване на продукти, реклама и изграждане на самоличността на вашия проект по уникален начин. 

От малките бизнеси, които разполагат с уеб сайт, 64% имат годишен оборот между един и два и половина милиона долара. Макар и да е по-лесно просто да си направите страница във Facebook с информaция за вашето начинание, с изграждането на уеб сайт вие увеличавате шанса да привлечете повече клиенти, тъй като ще изглеждате по-професионално и отдадени на идеята си. Уеб сайтът не е просто вашия дигитален офис, а нещо повече. Той не спи, не харчи и винаги изпълнява дадените му задачи. Спестява време на вас и клиенти ви, а всички знаем, че именно то е най-ценния ресурс. 

Защо е важна професионална изработка?

Има редица причини, поради които избора на професионалист при изработка на уеб сайт е правилното решение. На първо място стои качеството. В днешно време съществуват толкова много уеб страници, че не е достатъчно да създадете каквато и да е било такава, за да постигнете желаните резултати. Именно заради това опитът, който един професионалист предлага е от голямо значение. 

Освен качеството, професионалистът има възможността да прецени правилно нуждите на вашия проект. По този начин той ще ви спести време, усилия и средства. Най-важното обаче е, че базирайки се на опита си, той ще изрази същността на бизнеса ви в дизайна на неговия уеб сайт – нещо, което много малко начинаещи биха съумели да сторят.

Задълбоченото познание е също сред определящите фактори, които трябва да се вземат предвид при изграждането на уеб сайт. Тъй като става дума за постоянно изменяща се технология, има множество потенциални проблеми, които професионалистът може да предотврати. За да се индексира един сайт по-добре в търсачките на Google например, са нужни познания по SEO – нещо, което отнема значително по-малко време на професионалист, но е и достатъчно важно, за да не бъде никога пренебрегвано. Доверявайки се на опитен екип при изработката на Вашия нов уеб сайт, вие бихте могли да се съсредоточите над други важни аспекти за разрастването на вашето начинание.

Ако смятате, че бихте искали помощ при изграждането на вашия нов уеб сайт или просто бихте желали да се консултирате с някого, нашият ентусиазиран и способен екип е на вашите услуги! 

Защо дизайнът е важен?

Важно е да се обърне внимание на факта, че много от потребителите съдят за качеството на услугите, които предлагате според вида на вашия уеб сайт. Потребителят преценява дали даден сайт му харесва и дали ще остане в него за 0.05 секунди! Затова е важно той да съчетава красив дизайн и функционалност. Когато уеб сайтът ви се хареса на някой посетител, той е готов да се довери на вашите услуги. 

Уеб страниците ви са вашия офис в онлайн мрежата. И точно както много от нас съдят за успеха и надеждността на един бизнес по това дали се помещава в 30-етажен небостъргач или в някое невзрачно помещение, то по абсолютно същия начин и потенциалните клиенти се влияят от това как изглежда уеб сайтът ви. Понякога това може да е леко нечестно, но е факт.  

Какво представляват домейнът и хостингът?

Nike.com, Facebook.com, Olx.bg – най-вероятно сте виждали тези адреси във вашия браузър. Именно тези адреси, т.е. имената на уеб сайтовете, наричаме домейни. В идеалния случай, името на уеб сайта ви съвпада с това на бизнеса ви. Например, ако притежавате хотел “Иглика”, предпочитаното име за вашия уеб сайт би било Iglika.com.

За съжаление обаче, в днешно време вече има безброй домейни с припокриващи се имена, поради което се налага проява на креативност при избора на домейн за почти всеки нов уеб сайт. Често се използват локации, отрасъл на бизнеса или друга запомняща се характеристика, за да се допълни домайна. По този начин, ако Iglika.com се окаже заето, може да се избере един от следните домейни: Hoteliglika.com, Iglikaborovets.bg или Cozyiglika.com.

След като вече сте избрали името на своя нов сайт е време да изберете и хостинг доставчик. Накратко, това е мястото, където се съхраняват всички файлове на вашия сайт, за да могат хората по целия свят да имат достъп до тях. Тези файлове се запазват на т. нар. сървъри, които представляват компютри с голяма памет, съдържащи файловете на множество сайтове.

Избирайки по-надежден хостинг доставчик, вие намалявате риска от бъдещи проблеми с вашия уеб сайт. Например, ако по дадена причина интернетът в конкретен сървърен център бъде спрян, всички сайтове на този сървър също спират да работят. Това е още една причина да потърсите помощ от професионалист в случай, че решите да купувате хостинг за някое свое ново начинание.

Какво трябва да запомним?

Смятаме, че поне по един въпрос може да бъде постигнат консенсус – всеки бизнес се нуждае от уеб сайт в днешно време. Естествено, в интернет има множество ресурси и платформи, които могат да ви помогнат да изградите вашия уеб сайт сами. За да сполучи в подобно начинание обаче, човек ще трябва да посвети много време и нерви, за да постави единствено основата на своя нов бизнес. Не всеки може да си позволи това. Ето къде идва и нашата роля. Ние се специализираме в изграждането на красиви, модерни и адаптивни уеб сайтове, за да можете вие да вложите вашето време и нерви в нещо далеч по-продуктивно – било то маркетингова кампания или разработката на нов продукт.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *