Какво е SEO и защо е толкова важно за бизнеса ти?

Какво е SEO и защо е толкова важно за бизнеса ти?

Със сигурност абревиатурата SEO ви се струва позната. Много прилича на CEO, но за разлика от престижния пост, SEO е процесът, който помага на вашия уебсайт да бъде по-лесно откриваем. В тази статия ще намерите полезна информация за това какво всъщност представлява SEO и защо е важно за всеки бизнес, който цени своето развитие.

Какво представлява SEO оптимизация?

SEO е съкращение на Search Engine Optimization или преведено буквално – “оптимизация за търсачки”. Интернетът се състои от милиарди страници с информация, групирани в уебсайтове. Навигирането в толкова много информация звучи като непосилна задача дори за най-търпеливите и любознателните, но за щастие отдавна е намерено решение, което преодолява този проблем. За да открие нужната информация, човек най-често се възползва от услугите на т.нар. търсачки. Те улесняват и ускоряват процеса за откриване на определена информация. Най-използваната търсачка в днешно време е Google и едва ли има някой, който още не е чувал за това мощно средства на човешкото развитие.

Google търсене - изображение на SEO

При всяко търсене в търсачката пред потребителя се отваря добре познатата страница с резултати от търсенето. Най-отгоре се показва броя на намерените резултати, а след него следват и те самите. Обикновено първите два линка, както и полето вдясно, са резервирани за платени реклами. След това се нареждат всички други страници, подредени по релевантност спрямо търсенето. Проучвания показват, че потребителите избират линковете от челните места и много рядко стигат до 2-3 страницата. Тоест, колкото по-нагоре в търсачката се намира вашия уебсайт, толкова по-голяма е вероятността потребителите да го изберат. SEO е процесът, който помага на вашата страница да се показва по-нагоре в тази класация. Ето защо тази тема е толкова важна за всеки, който притежава уеб страница.

Как работи SEO?

След като разбрахме какво е SEO, е време и да обясним как работи тя. Има много фактори, които играят роля при оптимизирането. От самия дизайн – до съдържанието в сайта. Едно от най-важните неща са ключовите думи и фрази. Професионалното оптимизиране е доста сложен процес, но затова нашите специалисти са тук да ви помогнат. Доброто оптимизиране изисква опит и познания в тази сфера. 

Най-важното, което трябва да знаете, за да направите вашия уебсайт по-лесно откриваем е, че това къде ще се появи той зависи от много фактори. Някои от тях обаче могат да бъдат контролирани. Например, включвайки ключови думи в описанията на вашите страници или осигурявайки достъп до вашия уебсайт чрез мобилни устройства, вие ще увеличите шансовете на вашия онлайн магазин или блог да се появи по напред в листа от предложени страници. Други фактори обаче са изцяло извън ваш контрол. Тук можете да научите повече за това как функционират гореспоменатите фактори и да се запознаете с още много такива.     

Защо е важно уебсайтът ви да бъде SEO оптимизиран?

От казаното дотук сигурно вече се досещате какъв е отговорът на този въпрос – повече трафик към сайта ви. Съответно, вашата фирма ще привлече повече евентуални клиенти или блогът ви ще бъде отворен от повече читатели. Добрият уебсайт и SEO са рецептата за успеха на вашия бизнес в интернет пространството. Те си подхождат като кубинска пура и отлежал коняк, Батман и Робин, Дон Кихот и Санчо Панса.

Надяваме се, че написаното дотук ви е помогнало да разберете основните понятия и информация, свързани със SEO. Важно е да запомните, че няма един единствен правилен подход към това как да оптимизирате вашия уебсайт. Принципите са ясни, но добри резултати могат да бъдат постигнати чрез всевъзможни комбинации. Важно е човек да експерементира и да се забавлява докато го прави! Естествено, всеки има нужда от помощ понякога. Ако и вие смятате, че не бихте отказали някой да удари едно рамо – винаги можете да се свържете с нас.


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *